home
Cafetaria diner paviljoen van Ruyven Maassluis
Het ontwerp voor Cafetaria van Ruyven te Maassluis, met de uitstraling van een diner-paviljoen, is gebaseerd op een hedendaagse combinatie van Amerikaanse 50er jaren diners en de Amsterdamse school uit de jaren '30. Het gebouw is opgebouwd uit een prachtige bakstenen laag met ronde hoeken en twee grote glasvlakken met minimaal gedimensioneerde kozijnen. Het cafetaria staat langs een doorgaande weg waar veel mensen passeren, deze hoge ramen laten de zittende mensen zien. Hierdoor ontstaat er een levende etalage die voorbijgangers prikkelt en als het ware naar binnen trekt.

Het opvallende dak bestaat uit één deel wat oversteekt en één deel wat terug ligt ten opzichte van het bakstenen deel. Het overstekende deel is donker gematerialiseerd met daarop twee RVS randen, een mooie verbinding met de diners uit de jaren 50. Het terug liggende verhoogde deel is bekleed met verticale delen beëindigd door een aluminium rand waardoor er een mooi contrast tot de lucht ontstaat. De totale dakrand geeft het bakstenen basement meer kracht en zorgt voor een strakke omlijning van de cafetaria.

Klikt u hier om terug te keren naar het projecten overzicht
architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_1 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_2 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_3 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_4 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_5 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_6 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_7 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_8 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_9 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_10