home
LUIFEL GEVEL RENOVATIE Nieuwe uitstraling winkelcentrum
Dit winkelcentrum was in de uitstraling, zoals vele winkelcentra in Nederland, behoorlijk verrommeld en gedateerd geraakt. Bij het ontwerp voor de renovatie van was ons doel nieuwe energie en een eigentijdse uitstraling in het pand en de omgeving te krijgen.

Als basis namen we de originele gevel van het gebouw bij de oplevering decennia geleden. Een uitgesproken vorm door een betonnen constructief kader met daarin terugliggende vlakken. De structuur van het gebouw werd getoond in de gevel. Dit hebben we terug gebracht door gebruik van terugliggende verticale houten geveldelen die het totale vlak vullen. Hierdoor ontstaat er een beeld waarin de mooie verdeling van de constructie en de structuur van het gebouw zichtbaar is. Het verscholen potentieel van het gebouw komt eruit, waarmee het gebouw direct aan kracht toe lijkt te nemen en steviger komt te staan in de drukke, volgebouwde omgeving.

Daarbij hebben we een toevoeging gedaan door de nieuwe luifel als promenade te benaderen. Dit meest in het oog springende onderdeel hebben wij massief vorm gegeven waardoor de winkels in de plint uitgebreid lijken te worden tot waar de luifel eindigt. Deze beŽindiging wordt sterk geaccentueerd door de V-kolommen die dag en nacht worden aangelicht en de luifel architectonische waarde en een robuuste uitstraling geven. Het wordt onderdeel van het krachtige gebouw zelf.

Er was leegstand door wegtrekkende huurders. Het nieuwe aangezicht heeft direct het gewenste effect gehad voor de eigenaar en de winkels waren kort na de verbouwing verhuurd.

© Ruben Dario Kleimeer / derksen|windt architecten.
klik om terug te gaan naar het projecten overzicht
architect_luifel_gevel_vkolom_delft_01 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_02 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_03 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_04 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_05 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_06 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_07 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_08
Architectenbureau
derksen windt architecten

Abraham Kuyperlaan 102-a
3038 PP Rotterdam
link google maps

Herenweg 115
2105 MG Heemstede
link google maps

+316 4258 6644 (Derksen)
+316 2456 1739 (Windt)
mail@derksenwindt.nl

twitter @derksenwindt
fb derksen|windt architecten
linkedin Jeroen Derksen
linkedin David Windt