home
Cafetaria van Ruyven Maassluis
The design for the new Cafeteria is based on a contemporary fusion of American 50's diners and the style of the Amsterdam School. The cafeteria is located alongside a busy connecting road which separates the old centre of Maassluis and the adjacent business park.

The pavilion-like building has a beautiful brick layer with rounded corners over which a flat roof, also with rounded corners, is hanging over. The masonry is interrupted by two large windows with mullions and minimal dimensioned frames. These give passers-by a look inside and create a living showcase that excites and invites passers.

The striking roof, which lies on and stretches over the brick base, is characterized by two horizontal stainless steel bands. The fašade lighting is integrated in the overhang which makes the cafeteria stand out at night. The roof has a raised, recessed part that is covered with vertical elements and is completed by an aluminium strip.

© RenÚ de Wit / derksen|windt architecten.
click to go back to projects overview
architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_1 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_2 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_3 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_4 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_5 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_6 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_7 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_8 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_9 architect_cafetaria_van_ruyven_maassluis_10
Architectenbureau
derksen windt architecten

Abraham Kuyperlaan 102-a
3038 PP Rotterdam
link google maps

Herenweg 115
2105 MG Heemstede
link google maps

+316 4258 6644 (Derksen)
+316 2456 1739 (Windt)
mail@derksenwindt.nl

twitter @derksenwindt
instagram derksen_windt_architecten
fb derksen|windt architecten
linkedin Jeroen Derksen
linkedin David Windt
google plus Rotterdam
google plus Heemstede