home

onderzoek uitgelicht CLT
lichtere, meer duurzame en sneller te realiseren ontwerpen

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 houtconstructie tijdens de bouw
Op deze pagina willen we een aantal van onze projecten laten zien waarin we gebruik hebben gemaakt van geprefabriceerd hout en CLT.

Al vanaf de start van ons bureau in 2008 zagen wij de voordelen van het gebruik van CLT, zowel in de manier van bouwen als de verschijningsvorm. De eerste woning waarin we de voordelen zagen en toegepast hebben was de woning aan het Spaarne (link); het veelvormige dak is opgebouwd uit CLT elementen die als een bouwpakket in elkaar passen.

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 een driehoekig element wordt op zijn plek gehesen


Een tweede voorbeeld is een woning in de Zilk (link)waarbij het grote uitstekende dak van de uitbreiding een minimale dikte heeft door het gebruik van CLT. Aan de onderzijde van het overstek is daarbij de houtstructuur zichtbaar, wat bijdraagt aan de beleving van binnen naar buiten.

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 de individuele dakelementen vormen samen het overstek, op de hoek gedragen door een enkele kolom


Bij de woning in Monster zijn we nog een stap verder gegaan. De gehele woning hebben we ontworpen aan de hand van een geprefabriceerde constructie; Nederlands Lariks kolommen en liggers en CLT vloeren en dak. De geveldelen zijn gemaakt van HSB elementen en aluminium kozijnen. Meer informatie is te vinden op de project pagina (link) en in de publicatie van bouwwereld. (link naar artikel)

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 de houtconstructie met HSB gevelvullingen tijdens de bouw


Het meest recente project is een basisschool waarbij we in enkele weken zomervakantie een verdieping op de school toevoegen. Deze snelle bouw is mogelijk doordat we ook hier gebruik maken van een geprefabriceerde hout constructie, met houten kolommen en liggers en in de fabriek gemaakte vloeren en daken. Meer informatie is te zien op onze nieuws pagina (link)

verbouwing basisschool met prefab houtconstructie weergave van de toevoeging aan de voorzijde en de verdieping in het midden van de school

klik hier voor onze andere onderzoeken