home

City cycling centre
Oslo

In een internationale competitie vraagt de stad Oslo om ideeën in te zenden die van de stad een van de beste fietssteden in Europa kan maken. De huidige situatie voor fietsers in de stad is zoals in veel Europese steden slecht; door ontbreken van fietspaden is het onveilig en worden mensen ontmoedigd om met de fiets naar de stad te komen.

De manier om inwoners en ook forenzen van buiten de stad op de fiets te krijgen is door ze een veilige route naar het centrum en treinstation te geven, gecombineerd met een goede fietsenstalling. Vanaf deze plek het centrum en het openbaar vervoer te voet bereikbaar. In Nederland neemt bijna iedereen die binnen een straal van 2 tot 4 kilometer van het centrum woont de fiets naar de stad.

In onze visie gaat iedereen die in een straal van 4 kilometer van het centrum woont met de fiets als ze een veilig fietspad hebben. Ook zal het vervoer per tram en bus toenemen en het aantal auto's in de stad afnemen. De fietser moet de belangrijkste gebruiker van Oslo's infrastructuur worden.

In het ontwerp stijgen de fietspaden op strategische plekken in de stad tot boven de trams en bussen. Hierdoor ondervinden de fietsers geen obstakels van ander verkeer en worden de fietspaden een soort snelwegen door de stad. Bij het station dalen de fietspaden tot drie meter onder de grond waar aan beide zijden van het pad fietsen geparkeerd kunnen worden.

Klikt u hier om terug te keren naar het projecten overzicht
architect_architect_city_cycling_centre_oslo_1 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_2 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_3 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_4 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_5 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_6 architect_architect_city_cycling_centre_oslo_7