home

LUIFEL GEVEL RENOVATIE Nieuwe uitstraling winkelcentrum

architect_luifel_gevel_vkolom_delft_1
Dit winkelcentrum was in de uitstraling, zoals vele winkelcentra in Nederland, verrommeld en gedateerd geraakt. Bij het ontwerp voor de renovatie van was ons doel nieuwe energie en een eigentijdse uitstraling in het pand en de omgeving te krijgen.

Als basis namen we de originele gevel van het gebouw bij de oplevering decennia geleden. Een uitgesproken vorm door een betonnen constructief kader met daarin terugliggende vlakken. De structuur van het gebouw werd getoond in de gevel. Dit hebben we terug gebracht door gebruik van terugliggende verticale houten geveldelen die het totale vlak vullen. Hierdoor ontstaat er een beeld waarin de mooie verdeling van de constructie en de structuur van het gebouw zichtbaar is. Het verscholen potentieel van het gebouw komt eruit, waarmee het gebouw direct aan kracht toe lijkt te nemen en steviger komt te staan in de drukke, volgebouwde omgeving.

Daarbij hebben we een toevoeging gedaan door de nieuwe luifel als promenade te benaderen. Dit meest in het oog springende onderdeel hebben wij massief vorm gegeven waardoor de winkels in de plint uitgebreid lijken te worden tot waar de luifel eindigt. Deze beëindiging wordt sterk geaccentueerd door de V-kolommen die dag en nacht worden aangelicht en de luifel architectonische waarde en een robuuste uitstraling geven. Het wordt onderdeel van het krachtige gebouw zelf.

Er was leegstand door wegtrekkende huurders. Het nieuwe aangezicht heeft direct het gewenste effect gehad voor de eigenaar Spaarneveste Vastgoed en de winkels waren kort na de verbouwing verhuurd.

© Ruben Dario Kleimeer / derksen|windt architecten.
klik om terug te gaan naar het projecten overzicht
architect_luifel_gevel_vkolom_delft_2 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_3 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_4 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_5 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_6 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_7 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_8 architect_luifel_gevel_vkolom_delft_9