home

Eigentijdse uitbreiding als onmisbare verbinding
tussen binnen en buiten

architect_uitbreiding_binnen_buiten_1
Voor de uitbreiding van deze woning in de bollenstreek van Nederland hebben wij een ontwerp gemaakt wat gebaseerd is op het beleven van de overgang tussen binnen en buiten. Het oude huis (het binnen) en de tuin met de er achter liggende bollenvelden (het buiten) worden op fraaie wijze verbonden door deze markante en scherp gedetailleerde uitbreiding.

Alles in het ontwerp draait om de ervaring van de opdrachtgevers en hun connectie met buiten. Vanaf het binnengaan van de woning in het bestaande woonhuis ontstaan er bij iedere stap die men verder gaat naar en door de uitbreiding steeds verschillende zichten op de tuin. De verdeling tussen openingen en wanden is een zorgvuldig compositie, waarbij alles volgens verhoudingen tot elkaar is ontworpen.

In de media:
- Featured project op Floornature en Architizer
- Als nieuwsbericht in Nederland: Architectenweb, Houtwereld, ArchitectuurNL en De Architect

© Stijnstijl fotografie / derksen|windt architecten.
klik om terug te gaan naar het projecten overzicht
architect_uitbreiding_binnen_buiten_2 architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 architect_uitbreiding_binnen_buiten_4 architect_uitbreiding_binnen_buiten_5 architect_uitbreiding_binnen_buiten_6 architect_uitbreiding_binnen_buiten_7 architect_uitbreiding_binnen_buiten_8 architect_uitbreiding_binnen_buiten_9 architect_uitbreiding_binnen_buiten_10 architect_uitbreiding_binnen_buiten_11 architect_uitbreiding_binnen_buiten_12 architect_uitbreiding_binnen_buiten_13 architect_uitbreiding_binnen_buiten_14 architect_uitbreiding_binnen_buiten_15 architect_uitbreiding_binnen_buiten_16 architect_uitbreiding_binnen_buiten_17