home

Villa in het groen
Haarlem

Onze particuliere opdrachtgever wilde voor zijn woning een traditioneel beeld realiseren waarbij de stedenbouwkundige eisen vroegen om een compacte villa met schuin dak. Deze wensen hebben wij vertaald naar een ontwerp wat vanuit die traditionele wens zeker zijn architectonische waarde heeft door goede, mooie materialen te kiezen (o.a. natuurleien) en veel aandacht te besteden aan het detail (o.a. minimaal gedimensioneerde houten deuren).

Waar we wat verder hebben kunnen gaan in onderzoek en ontwerp was de maatverhouding van het interieur van de woning. Alles is in verhouding tot elkaar en dat beleef en zie je als je de woning vinnenkomt. Daarnaast hebben we elke kamer zo ontworpen dat er veel daglicht binnentreedt.

Klikt u hier om terug te keren naar het projecten overzicht
architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_4 architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_3 architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_4 architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_1 architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_4 architect_architect_villa_zuid_schalkwijkerweg_4