home

GEGEVENS &
INFORMATIE

gezichten_NEW

Kort


derksen|windt architecten (sinds 2008) heeft diverse mooie opgaven mogen ontwerpen en realiseren, voor en met uiteenlopende opdrachtgevers. Van particulieren tot projectontwikkelaars en van ondernemers tot sociale woningbouwstichtingen. Een project start vanuit een (vrijblijvende) kennismaking waarin we uw wensen en de opgave bespreken, om van daar uit tot het ontwerp en de realisatie te komen.

Gegevens


telefoon
0624561739 (Windt) en 0642586644 (Derksen)

email
mail@derksenwindt.nl

post
Herenweg 115 Heemstede en
Abraham Kuyperlaan 102A Rotterdam

online netwerken
linkedin David Windt en linkedin Jeroen Derksen
twitter @derksenwindt
facebook derksen|windt architecten
google business rotterdam en heemstede
instagram derksen_windt_architecten

Over


David Windt (1981) en Jeroen Derksen (1982) zijn beiden architecten, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft als Master of Science in Architecture. Daarbij hebben beiden hier ook de master Building Technology afgerond en een aantekening Urbanism behaald. Building Technology gaat over de innovatieve mogelijkheden van gebouwen, de aantekening Urbanism is een extra herkenning in het ontwerpen van de openbare ruimte. Samen zijn David en Jeroen in 2008 derksen|windt architecten begonnen. David Windt komt van oorsprong uit de regio Haarlem / Heemstede en woont daar ook nu. Jeroen Derksen komt van oorsprong uit de regio Midden-Delfland en is woonachtig in Rotterdam.

BNA


derksen|windt architecten is aangesloten bij de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en is een erkend architectenbureau.


BNA

Het werkgebied


Wij hebben tot op heden gewerkt in veel en diverse gemeenten, soms met lokale kennis, maar ook regelmatig hebben we de gemeente en de locatie leren kennen voor het project. Voor ons heeft het niet kennen van een gemeente nooit nadelig gewerkt. Hier enkele voorbeelden van gemeenten waar we projecten hebben mogen ontwerpen en realiseren: Haarlem, Delft, Heemstede, Alphen aan de Rijn, Hilversum, Nijmegen, Wassenaar, Rotterdam, Amsterdam, Maassluis, Midden Delfland, Westland, Aalsmeer, Tiel.

Wat doen wij als architect?


Allereerst ontwerpen wij vanuit de ervaring van de gebruiker. Daarbij is een belangrijk deel van ons vak het realiseren van wat wij ontwerpen. Hier voor ontwerpen wij het gebouw tot in het detail door. Om te mogen bouwen is er in veel gevallen een omgevings vergunning nodig.

Het aanvragen van de omgevings vergunning en, indien nodig, het schrijven van een ruimtelijke onderbouwing voor het wijzigen van het bestemmingsplan, doen wij en regelen wij volledig. Tot slot moet er een aannemer geselecteerd en eventueel aangestuurd worden om het geheel te realiseren. Dit start met het maken van een Technische Omschrijving of een Bestek. Ook het maken van werktekeningen en de bouw begeleiding kunnen wij. Hier hebben wij ervaring in en ook dit zien wij als belangrijk onderdeel van ons vak.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap CPO


derksen|windt architecten heeft de afgelopen jaren veel ervaring mogen opdoen in het werken met (een collectief van) particulieren als opdrachtgevers. Momenteel lopen er meerdere interessante projecten waarin wij merken, net als in de reeds gerealiseerde projecten, dat onze visie en werkwijze goed aansluiten bij de wensen en behoeften van betrokken opdrachtgevers, waarbij we hier graag specifiek wijzen op onze ervaring met het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Deze vorm van bouwen, waarbij deelnemers aan een collectief zelf in de schoenen van een ontwikkelaar /opdrachtgever staan, maakt het mogelijk woningen te realiseren die meer passen bij de wensen van de uiteindelijke bewoners. Het is een vorm van samenwerken waarvan wij denken dat dit de komende jaren weleens aan belang zal gaan toenemen, aangezien we ook merken dat overheden dit willen gaan stimuleren.

Voor collectieven van particuliere opdrachtgevers hebben wij een pagina met meer informatie toegespitst op (PO en) CPO (klikt u hier)

3D en BIM


Het werken met BIM (Building Information Model) neemt een meer belangrijke positie in. Vooral bij grotere projecten kan dit winst opleveren indien het goed wordt gebruikt.

Ook zonder het delen van de informatie uit het model is een 3D uitwerking zeer nuttig. Het project wordt technisch en constructief inzichtelijk.

Tot slot gebruiken wij 3D veel bij presentaties en verduidelijking van het ontwerp. Van animaties tot renders, waarbij wij dit overigens praktisch altijd combineren met niet-digitale/echte maquettes werken en presenteren.

Stage bij derksen|windt architecten


derksen|windt architecten is altijd op zoek naar goede en gemotiveerde stagiairs voor een periode van minimaal een kwartaal (4 á 5 dagen per week). Ben je enthousiast en geïnteresseerd? Stuur dan een email met je motivatie, CV en portfolio naar mail@derksenwindt.nl gericht aan David Windt of Jeroen Derksen.

website en copyright


laatste update website 23 april 2021
© derksen|windt architecten 2008-2021
© fotografie derksen|windt architecten, voor sommige projecten ook © René de Wit en PP de Meijer en Fleur Kooiman en Studio de Nooyer en Stijnstijl fotografie en Dave van Leeuwen en Ruben Dario Kleimeer.